Hakkında herşey masal oku

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları nasıl çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hatta, bu hatda, masalların çocukların empati yeteneklerini nasıl geliştirdiği ve maşerî bileğerlerle nasıl tanıştırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların evetşlarına münasip, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime nişanarcıklarını ve gönül becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

Bayağı ve anlaşılır lisan tasarrufı, masalların çocuklar aracılığıyla kolaylıkla uyma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.

üste, bu ovada, masalların çocukların romanesk zekasını ve sosyal becerilerini ne desteklediği ve ahlaki değerlerin kavranmasına ne yardımda bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki ekol evetşantısında da eser okuyan bir birey olabilmesi kucakin mutlaka bu hileışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona manken olursanız o da kitaplara olan düzenışkanlığını rahatlıkla kazanacaktır.

Sonra, Mucize Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi az buçuk daha ilimlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Büyük peder:

Bilge Ağababa ise tek lafğuna istifham sormadığı kucakin “Bir derdin mi var kızım, istimzaç etmek istediğini sebep sormuyorsun?” dememiş sayfağuna. Günler hakeza temizıp gitmeye, konuklar da bu tatlıca kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Hakim Büyük peder’nin evinde mevrut konuklara meleklerin iş etmiş olduğu, ziftlenmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen konuk, istediği denli kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Cet’ye…

Ülkelerin birinde hakim bir beniâdem yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı ciğerin tavsiyeler istediği, önlaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle dayalı içtihatlerini aldıkları bu hakim insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi masal oku kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller bile dile gelip mecmu bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip de bir devir olsun bizi koklamadın. Her dem “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz bile o maceraya atılalım.

Yaşanan bu olayları bizlere dakika hin esprili bugün devran da ders donör bir şekilde özetleyen La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kiliz ile meşeninki…

Kitaplarla arası sağlıklı olmayan çocuklar ciğerin çok aşkın zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği türden kitaplar alın zamanla okuma tercihleri değkonuecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *